注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

度一山房

关注设计,关注生活,关注艺术家居。

 
 
 

日志

 
 

【设计工作室】曼谷  

2011-09-24 13:30:24|  分类: 〓工装 办公 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
本文转载自sh_bobo《【设计工作室】曼谷》
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计

Architects: allzone
Project team: Rachaporn Choochuey, Sorawit Klaimak, Isara Chanpoldee, Namkhang Anomarisi, Tharit Tossanaitada in collaboration with Stefano Mirti
Location: Bangkok, Thailand
Project area: 650 sqm
Project year: 2009
Photographs: Piyawut Srisakul

Shophouse was the most common building typology of Bangkok during the process of urbanization of the city in the past century. However they are getting obsoleted nowadays because of city’s the transformation. Bangkok urban fabric is, nowadays, full of not-properly-utilized shophouses in most of the prime areas.

The project is an attempt to experiment with shophouse typology’s transformation. The existing condition were two not-in-use units of shophouse in one of crowded area of Bangkok. Every floor is transformed into a working-living unit, a new typology for a small business or live-in studio, that is quite rare type in Bangkok. While the ground level is completely open for parking and plants. (The 4th and the 5th floors are finally occupied by the architects). The addition parts are the new facades on both front and back made out of the prefabricated concrete blocks – the most common and cheapest construction materials found in the market – which is also acting as a sun shading, a curtain for privacy as well as thief protection device. The facades also create ‘a breathing space’, the space between the big windows and concrete blocks, for smoking, relaxing in the outdoor, plantings as well as air condensing units and service.

 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【设计工作室】曼谷 - sh_bobo - 空地上的设计
 

 

  评论这张
 
阅读(136)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017